Συγκέντρωση Κατοίκων Βαλτεσινίκου

2016-08-08 20:42

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Βαλτεσινίκο συγκέντρωση κατοίκων, για να παρθούν αποφάσεις σε ένα θέμα που απασχολεί το χωριό εδώ και ένα χρόνο, αυτό των τελών ύδρευσης.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου μετά την έκδοση της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε η ένσταση κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, δια της οποίας απορρίφθηκε η από 27 Δεκεμβρίου 2015 προσφυγή μας κατά της υπ’ αριθ. 235/27-11-2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας και νομιμοποιήθηκε η προσβληθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ένα κείμενο παντελώς στερούμενο επιχειρημάτων, που δεν αντέχει σε καμία νομική ερμηνεία, ακροβατεί σε κάθε του παράγραφο και στο τέλος αυτοαναιρείται υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι και δημότες της ΤΚ Βαλτεσινίκου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, δίνει το δικαίωμα σε όλους αυτούς τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μας να αμφισβητούν τη σοβαρότητα αυτών των διαδικασιών, πριν καταφύγουν στην δικαιοσύνη.

Στη συγκέντρωση, η οποία έγινε με ελάχιστη προειδοποίηση (μόλις μία ημέρα), μετά μία μικρή εισαγωγή από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ο δικηγόρος κ. Δ. Σπυρόπουλος παρουσίασε λεπτομερώς τις δυνατότητες που υπάρχουν από δω και πέρα. Ακολούθησε τοποθέτηση κατοίκων και συζήτηση.

Με ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων θα συνεχιστεί η, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο, διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους ΟΛΑ τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκλέγονται στην τοπική μας κοινότητα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πετρόπουλος Γεώργιος & Σφυρής Μιχαήλ καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαλτεσινίκου κ. Ρέππας Θεόδωρος με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, αλλά και πολλοί άλλοι που δεν ήταν δυνατόν, για διάφορους λόγους να παραστούν, είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικά θα αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και θα καταρρεύσει η προσπάθεια οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου Γορτυνίας, μέσω ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά που η φύση και ο Θεός χάρισαν απλόχερα στο χωριό μας, αυτό του νερού.

Όποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επόμενες ενέργειες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Συντονιστική Επιτροπή ή να αποστείλουν μήνυμα στη διεύθυνση:  synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com 

 

Το κείμενο της προσφυγής εδώ

Το κείμενο της απόφασης εδώ

Μαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την συγκέντρωση εδώ

Επαφή

Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών Βαλτεσινίκου Γορτυνίας synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com