Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης κατοίκων Τ.Κ. Βαλτεσινίκου της 11/1/2016

2016-02-02 18:43

Μελετώντας τα επίσημα πρακτικά που βρίσκονται παρακάτω, πέραν της προσωπικής άποψης που έχει η Συντονιστική Επιτροπή από την παρουσία εκπροσώπων της στην Λαϊκή Συνέλευση, δεν θα μπορούσαν να μην σχολιασθούν τα ακόλουθα:

1.      Σύμφωνα με απάντηση που είχε αποστείλει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου, Θεόδωρος Ρέππας, για το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής κάτοικων Βαλτεσινικου, στις 27-12-2015 στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ, μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής:

“Η λαϊκή συνέλευση των κάτοικων που θα γίνει στις 11-1-2016 είχε προγραμματιστεί προ πολλού, με την σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου της Δημοτικής μας Ενότητας και Δημοτικού Σύμβουλου της Κοινότητας μας κ. Σφυρη Μιχάλη και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.”

Μία καλά προετοιμασμένη λαϊκή συνέλευση απαιτεί ατζέντα θεμάτων, απαιτεί ενημέρωση, απαιτεί προτάσεις μα πάνω απ’ όλα απαιτεί να γνωρίζουν οι διοργανωτές για πιο λόγο την κάνουν!

Από τα πρακτικά αποδεικνύεται ότι αυτή η λαϊκή συνέλευση, έγινε κάτω από την πίεση των κατοίκων για τη στάση των εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα της τιμολόγησης του νερού και την ανάγκη να καλυφθεί απλά η υποχρέωση που απορρέει από το άρθρο 85 του Ν. 3852/2010, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι συνέλευση κατοίκων δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από την εφαρμογή του παραπάνω νόμου μέχρι σήμερα.

1.    Αποφάσεις για τις οποίες οι αποφασίζοντες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, δυνατότητα και δικαιοδοσία υλοποίησης, εάν δεν αναγράφονται από ξεπερασμένες πια παλαιοκομματικές νοοτροπίες, είναι επιεικώς αφελείς. Ειδικότερα ποιός αλήθεια εκ των παρισταμένων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να αποφασίσει για:

  • Τοποθέτηση υδρομέτρων και μάλιστα σε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Ενότητες;
  • Τροποποίηση του καθορισμού των τελών ύδρευσης που έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο;
  • Διακοπή των νομικών ενεργειών που έχουν ξεκινήσει εκατό και πλέον άτομα, ακόμα και με τις προϋποθέσεις που αναφέρουν;

Προτάσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πριν ψηφιστούν αυτά τα απαράδεκτα τέλη ύδρευσης, όταν όλοι οι εκπρόσωποι μας στο Δήμο σιωπούσαν προκλητικά, στηρίζοντας την μη σύννομη τακτική του Δημάρχου.

Κατόπιν αυτών ευχόμαστε η επόμενη Συνέλευση Κατοίκων να προετοιμαστεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα και τον δέοντα σεβασμό προς τους κατοίκους της περιοχής μας. Η Τοπική μας Κοινότητα έχει αρκετά προβλήματα και απαιτείται η συστράτευση όλων μας για να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Τα επίσημα πρακτικά της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου της 11/1/2016

Επαφή

Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών Βαλτεσινίκου Γορτυνίας synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com