Απάντηση Σφυρή στη Συντονιστική των κατοίκων του Βαλτεσινίκου

2016-01-13 10:08
Με αφορμή το δελτίο τύπου 1/2016 της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας, Μιχάλης Σφυρής απάντησε μέσω της ιστοσελίδας 'ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ'. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και τον κ. Σφυρή οτι ο παρών χώρος είναι φιλόξενος και καταχωρεί τις, ευπρεπώς διατυπωμένες, απόψεις κάθε ενδιαφερόμενου. Το σωστό λοιπόν είναι όταν κάποιος απαντά σε συγκεκριμμένα έγγραφα, η απάντηση να μην έρχεται μέσω τρίτων!
 
Η απάντηση όπως έχει καταχωρηθεί στο 'ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ'
 
«θεωρώ φρόνιμο και σωστό να απαντήσω έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν εντυπώσεις που κάποιοι από άγνοια ή για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς προσπαθούν να μεταδώσουν. 

1) Η πρόταση την οποία υπέβαλλα στην κρίση των παρευρισκόμενων στη γενική συνέλευση του χωριού διατυπώθηκε επωνύμως από πλευράς μου και σε καμία των περιπτώσεων δεν αποσκοπούσε σε συναλλαγές ή όποια άλλη ορολογία χρησιμοποιούν οι γράφοντες του σχετικό δελτίο τύπου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραίνεση προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και υπό το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης να καθοριστούν επόμενες κινήσεις.

2) Φυσικά και ουδέποτε πρότεινα διαγραφή ή ακύρωση του κανονισμού ύδρευσης αλλά την υιοθέτηση τυχόν βελτιωτικών αποφάσεων και εφόσον αυτές γίνονταν από το ανώτατο δημοτικό όργανο του δήμου (δημοτικό συμβούλιο) 

3) Η πρότασή μου επαινέθηκε τόσο από τους πάτερ Θεμιστοκλή Δουρίδα ο οποίος τυγχάνει και προεδρεύει της τοπικής αυτής πρωτοβουλίας, τον κ. Ρέππα Ηλία αλλά και από υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. 

4) Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω σε μερικούς που το ρόλο και την αποστολή τους δεν τον αντιλαμβάνομαι πως γεννήθηκα και κατάγομαι από το Βαλτεσινίκο και δε δέχομαι κάποιοι να κόπτονται ότι αγαπάνε και ενδιαφέρονται περισσότερο για την ευημερία και πρόοδο του οικισμού από εμένα.

ΥΓ. Αν κάποιοι επιδίωξή τους είναι να επωφεληθούν κομματικά από την προσπάθεια αυτή των κατοίκων αφού υποψήφιος βουλευτής έδωσε το παρών καλό θα είναι να ξεδιπλώσουν γρήγορα τις προθέσεις τους».
 
Και οι σχετικές παρεμβάσεις
 
Ε. Σαρτζετάκης
 
Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου θα ήθελα να κάνω μερικές προσωπικές παρατηρήσεις.

Η Συντ. Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου δεν δημιουργήθηκε για να προωθήσει κανένα επίδοξο και φιλόδοξο σε καμία θέση. Όποιος έχει αυτή την εντύπωση μάλλον κατάλαβε λάθος. Ο μόνος σκοπός της είναι να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Βαλτεσινίκου, μια και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται οτι δεν μπορούν. 

Είναι απορίας άξιον πως τις εποχές αυτές που οι κάτοικοι αυτής της χώρας γνωρίζουν τα πολιτικά παιχνίδια αυτού του τύπου, να εμφανίζονται εκλεγμένοι άρχοντες και να κάνουν προτάσεις αυτού του τύπου δημοσίως.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου όχι μόνον δεν τποκύπτει σε τέτοιες μεθοδεύσεις αλλά θα εντείνει και τις προσπάθειες ενημέρωσης όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας ώστε να γίνει απόλυτα αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο έχει συσταθεί.

Τέλος δεν ακούσαμε λέξη απο κάποιον απο τους εκλεγμένους μας συμβούλους, για τον λόγο που μετράνε ακόμα και σήμερα τα ρολόγια ύδρευσης σε αντίθεση με την απόφαση για τα τέλη ύδρευσης του 2015, όπως επίσης και τον τρόπο που θα σκαρφιστεί η Δημοτική Αρχή για να χρεώσει το νερό για το έτος 2015 με όλες αυτές τις αλλόκοτες μετρήσεις που κάνει. Για διευκρίνηση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν θυμούνται τι ψηφίζουν, τα τέλη ύδρευσης στο Βαλτεσινίκο είναι με ογκοχρέωση και κλιμακωτή χρέωση στην κατανάλωση.

Ε. Σαρτζετάκης
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου
 
Ηλίας Ρέππας
Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε καμία αντιπαράθεση διότι πιστεύω ότι πλέον όσοι παρακολουθούν έχουν σαφέστατη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.


Όμως είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω ότι τόσο εγώ όσο και ο Παπα Θέμης απορρίψαμε εξ αρχής την πρόταση για απόσυρση της προσφυγής. Αυτό που είπαμε ήταν όταν φέρετε ένα θετικό αποτέλεσμα για το ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ τότε εμείς θα αποσύρουμε την προσφυγή.

Όσον αφορά τον υποψήφιο βουλευτή αντί να ψάχνετε στην Συντονιστική Επιτροπή ποιος τον έφερε, καλύτερα να ρωτήσετε τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, που είχαν και την ευθύνη, να σας πουν ποιος τον ειδοποίησε. Εμείς προσωπικά δεν είχαμε ιδέα.

 

Σφυρης Μιχάλης

Συμφωνώ οτι δεν πρέπει να εμπλακουμε σε καμία αντιπαράθεση πλέον.
Σαφώς όσοι ήταν εκει και άκουσαν και μίλησαν και κατάλαβαν.
Εγω παραπέμπω στα πρακτικά..διαπιστώνω δε οτι η οποια πρόθεσή μου πέφτει το κενό..
Οσο για την επιστολή με τις θέσεις σας (με ημερομηνία χθεσινή αναρτήθηκε σήμερα) δεν την διάβασε εκει ο πρόεδρος της επιτροπής.....μάλλον δεν θα την είχε χθες.

 

Παναγιώτης Μαρίτσας

Παρακολουθώ την υπόθεση αυτή γιατί αφορά όλους τους δημότες. Και όχι μόνο το Βαλτεσινίκο. Κάθε φορά που ομιλεί ο κ. Σφυρής πρέπει να μας ξεκαθαρίζει. Μιλάει ως Μιχάλης Σφυρής και ως Βαλτεσινιώτης ή ως δημοτικός σύμβουλος; Και αν μιλάει ως δημοτικός σύμβουλος πρέπει να μας ξεκαθαρίζει αν απλώς λέει την άποψή του ή εκπροσωπεί το δημοτικό συμβούλιο (δηλαδή τον δήμαρχο). Καλός είναι ο κ. Σφυρής, αλλά πλέον δεν μας φτάνει. Κάποια στιγμή οφείλει ο ίδιος ο δήμαρχος να τοποθετηθεί και να σταματήσει να κρύβεται. Ο δήμαρχος της Αθήνας και των δυο - τριών μεγάλων δήμων της χώρας βγαίνουν μπροστά ακόμα και για λιγότερο σοβαρά θέματα και τοποθετούνται. Ο δικός μας πότε θα το κάνει; Κύριε Σφυρή μην εκτίθεστε άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε άλλο σάλιο άδικα. Πλέον δεν μας καλύπτετε. Εκείνον θέλουμε να ακούσουμε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Μαρίτσας, κάτοικος Μαγουλιάνων

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/gortynia/item/46111-i-apantisi-sfyri-sti-syntonistiki-ton-katoikon-tou-valtesinikou.html

 

Επαφή

Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών Βαλτεσινίκου Γορτυνίας synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com